SANQUIS PLUS - Renesance českých cukráren

Cukrárna Myšák
Kdysi sem na vyhlášené zákusky chodila celá Praha. Nad svým oblíbeným dortíčkem tu sedával Oldřich Nový, na skvělou kávu zašla Ema Destinnová. A tenista Karel Koželuh? Ten svá vítězství dokonce rád připisoval čokoládové raketě, kterou dostal od Františka Myšáka. Zakladatel slavné cukrárenské tradice samozřejmě nemohl pominout ve své „tvorbě“ ani 80. narozeniny T. G. Masaryka. Nádherný dort s prezidentovými oblíbenými meruňkami putoval na Hrad, byl vystaven, ale pak ho čekal zcela neslavný konec.
 
 
Pâtisserie St. Tropez

Manžele Mussovy zavedla z Francie do Prahy touha po dobrodružství. Co jiného to mohlo být, když tam měli renomovaný obchod, relativní klid i úspěch? Pâtisserie v pasáži Lucerna je jejich druhý pokus o pražskou cukrárnu – tentokrát úspěšný. Dnes sem chodí zástupy a nejsou to jenom cizinci a manažeři, ale v dobrém rozmaru tu vysedávají kamarádky nad skvělou kávou a ještě lepšími dezerty.
 
 
Erhartova cukrárna

Také Erhartova cukrárna na Letné patří mezi slavné podniky první republiky a také ona prošla rekonstrukcí. Poté, co začala Městská část Praha 7 památkově chráněný dům opravovat, padla volba při výběru provozovatele na firmu Sugar Cube.
 


Text: Pavel Kočička, Jana Nekolová / foto Ondřej Petrlík




poslat e-mailem



SANQUIS PLUS




GALERIE SANQUIS




ORBIS PICTUS



PORADNA